Med en ny partner og et nyoprettet selskab vil Sørens Tagdækning DK A/S i Aulum nu lave storentrepriser

Billede

Arktikel fra licitationen.dk august 2016

Søren og Anders Dam, der er henholdsvis far og søn, har gennem en årrække samarbejdet i familiefirmaet, hvor moderen Tine i øvrigt også arbejder. Her har man taget sig af tagdækninger i enhver afskydning, men gerne med fokus på listedækninger og hældende tagpaptage. Det er dog også blevet til en række større flade tagdækninger.

Men siden Anders Dam kom hjem i virksomheden, har han og faderen talt om muligheden for at blive lidt større. Virksomheden beskæftiger i dag 21 medarbejdere, og som Søren Dam udtrykker det:

”Jeg har egentlig aldrig gjort noget ud af markedsføring. Det er kommet af sig selv, siden jeg startede tilbage i 1999 som selvstændig tagdækker. Men jeg kan godt se, at der nu er behov for at gøre lidt mere, og det er så den yngre generation, der tager sig af det”, siger han, da Licitationen – Byggeriets Dagblad besøger virksomheden i udkanten af Aulum mellem Holstebro og Herning.

Og med Søren Kirkebys indtræden i det nyoprettede selskab Sørens Tagdækning DK A/S, som både Søren, Anders og Søren Kirkeby er medejere af, så er strategien for en udvikling lagt.

”Det er planen at vi vil lave flere storentrepriser. Hvis vi skal udvikle virksomheden her, så er det den vej, vi skal gå. Vi kan lige så godt som andre udføre det arbejde også, og jeg er vant til at arbejde med storentrepriser i min tid hos Icopal, så jeg ser frem til at være med til at udvikle det her”, siger han.

Stor erfaring

Han har både en tømreruddannelse samt flere år som projektleder i Icopal Entreprise med sig i bagagen, og det er således meningen, at de store entrepriser skal ligge i det nye selskab, og så skal de mindre opgaver blive der, hvor de hele tiden har været, nemlig under Sørens Tagdækning A/S, som er det oprindelige selskab.

Han vil i det daglige køre et tæt parløb med Anders, og de to kender hinanden fra netværket i omegnen. Søren Kirkeby har base i Vamdrup ved Kolding, men med det sidste stykke motorvej mellem Herning og Holstebro er det ikke noget problem.

”Jeg skal alligevel farte rundt på byggepladser i det meste af landet, når ordrerne begynder at komme ind, så placeringen i Trekantområdet er sådan set udmærket”, siger Søren Kirkeby.

Godkendt belgisk pap

Firmaet anvender som udgangspunkt et belgisk tagpapprodukt kaldet Apurit, som forhandles i Hedensted, og som er TOR-godkendt.

”Vi er selvfølgelig kun interesseret i at overholde branchens standarder, hvilket vi i øvrigt altid har gjort, og ligeledes har vi meget stort fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed. Vi udfører nemlig en grundig dokumentation, både fotomæssigt og materialemæssigt, så kunden hele tiden kan være sikker på, at taget er udført både sikkert og i høj kvalitet”, siger Anders Dam.

Han oplever jævnligt at måtte sige nej til opgaver, fordi kunden stiller krav om, at der gås på kompromis med sikkerheden.

”Det tolererer vi ganske enkelt ikke. Arbejde i højden er farligt, og man skal passe på, det ikke går galt, så der går vi ikke på kompromis,” siger de tre samstemmende.

Gutterne har allerede flere projekter, som de sidder og regner på, og er desuden også blevet stillet et projekt i København i udsigt lidt senere på året.

”Vi er vant til konkurrence, men finanskrisen har altså gjort et indhug, og så i denne branche, så der er nok blevet lidt bedre plads, omend vi nu også støder på nye virksomheder, men det er helt fint. Vi tror på det”, siger Anders Dam.

De satser på, at alt skal køre digitalt, og de er godt på vej.

”Alt ligger online, og folkene melder ind via en smartphone, men vi forbereder, at det skal over på en tablet”, fortæller Søren Kirkeby, der regner med at kunne komme op på at beskæftige omkring 15 mand i løbet af et års tid i det nye selskab.

Firmaet er medlem af Danske Tagdækkermestres Brancheforening, der består af cirka 40 virksomheder.

rening, der består af cirka 40 virksomheder.